Bevestigingsmail

Beste heer/mevrouw,

Bedankt voor je aanmelding! Wat leuk dat je deelneemt aan de beweegchallenge!

Deze ‘beweegchallenge’ is bedoeld als een leuke, simpele, ontspannen en gezamenlijke actie om met z’n allen meer te gaan bewegen! De oorspronkelijke naam van deze actie is ‘Ons Fietsdoel’, maar om ook de thuiswerkers de kans te geven deel te nemen aan de challenge, hebben we ervoor gekozen om ook de wandelkilometers mee te laten tellen. Alle fietsritten en wandelingen van meer dan 1 kilometer (i.v.m. privacy) die je buiten zult afleggen worden meegenomen in de challenge, of ze nu in het woon-werk, zakelijk of privé worden afgelegd.

Met alle deelnemende organisaties zullen we zoveel mogelijk wandel- en fietskilometers voor het goede doel maken en een wedstrijd houden tussen de organisaties, om elkaar te stimuleren nog net iets meer te bewegen! Wekelijks ontvang je een nieuwsbericht met de tussenstand van de wedstrijd en hoeveel wandel- en fietskilometers we met z’n allen al gemaakt hebben.

De Go Velo app kan je alvast downloaden middels onderstaande links. Je kunt de app alvast gaan gebruiken, maar de daadwerkelijke challenge van 4 weken begint officieel op woensdag 14 oktober. Vanaf dat moment worden alle kilometers toegerekend aan de wedstrijd.

Aanvullende informatie m.b.t. het gebruik van de Go Velo app:

De Go Velo app, die zal worden gebruikt voor de registratie van alle fietsritten en wandelingen, is van oorsprong een fietsapp. Deze wordt normaal gesproken gebruikt voor het motiveren van werknemers om meer te gaan fietsen in het woon-werkverkeer en is daarom ingericht als fietsapp. Speciaal voor deze actie zullen ook alle wandelingen van minimaal 1 kilometer (i.v.m. privacy) die jij buiten maakt goed geregistreerd worden en meetellen voor de wedstrijd. Op deze wijze kunnen we de Go Velo app goed inzetten voor deze beweegchallenge, en kunnen we samen een leuke, simpele, ontspannen en gezamenlijke actie aangaan om meer te bewegen!

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.mobidot.govelo
Apple: https://apps.apple.com/nl/app/go-velo/id1375885234

Als je de app hebt gedownload, log je in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je zelf hebt aangemaakt in het aanmeldformulier. Voordat de beweegchallenge van start gaat is het mogelijk de app alvast uit te proberen en te bekijken of al jouw relevante verplaatsingen juist worden geregistreerd. Wanneer je ritten en/of wandelingen registreert kan het tot een uur duren voordat deze zichtbaar zijn in de app.

De door jou gemaakte fietsritten en wandelingen zijn in de Go Velo app terug te vinden onder ‘rittenoverzicht’. De wandelingen en fietsritten kunnen helaas niet samengevoegd weergegeven worden. De fietsritten staan onder ‘fiets’ en de wandelingen onder ‘alles’.

Omdat de app ingericht is als fietsapp zullen in het ‘overzicht’ van je geregistreerde kilometers alleen de fietskilometers getoond worden. Ondanks dat de fietsritten en wandelingen niet samengevoegd weergegeven kunnen worden in het ‘overzicht’ tellen deze uiteraard wel beiden mee voor de wedstrijd.

Voor een goede werking van de app is het belangrijk dat je een aantal instellingen volgt:

  1. Zowel de WIFI als de locatievoorziening op je smartphone moeten aan staan op het moment van registreren. Je databundel hoef je niet te gebruiken om de Go Velo app te laten registreren, maar door het gebruik van je mobiele data worden de ritten wel nauwkeuriger geregistreerd. Het datagebruik per maand is zeer beperkt.
  2. Je kunt de app instellen op automatisch registreren of handmatig registreren. Wanneer je de app automatisch laat registreren, dan zal deze iedere rit/verplaatsing (te voet, fiets, auto, trein enz.) registreren en hoef je verder geen rekening te houden met de registratie. Wel dienen de WIFI en locatievoorziening dan continue aan te staan. Enkel de fietsritten en wandelingen zullen uiteindelijk gefilterd worden en meetellen voor de wedstrijd.Het is ook mogelijk de app handmatig te laten registreren. In de app kun je dan aangegeven vanaf welk moment deze moet starten met registreren. Je zorgt er dan voor dat de WIFI en locatievoorziening aanstaan. Aan het einde van de rit klik je weer op “stop” en zal de rit worden geregistreerd.

    Om dit aan te passen klik je in het menu op de app op instellingen, vervolgens klik je op meetvoorkeur en onderaan klik je het gewenste aan.

  1. Controleer regelmatig of je nog bent ingelogd in de app, omdat de instellingen van je toestel gedurende een automatische software update worden teruggezet naar de originele instellingen en je daardoor mogelijk wordt uitgelogd.

De Go Velo app werkt op bijna alle toestellen, alleen zijn er op sommige toestellen wat extra handelingen nodig om de app goed te laten registeren. We adviseren u om regelmatig te controleren of de Go Velo app uw ritten en wandelingen geregistreerd. Mist u ritten en/of wandelingen, dan kunt u contact met ons opnemen via 085–0471772. Dan sturen wij u de eventuele extra handelingen die behoren bij uw toestel toe.

De app heeft veel meer functionaliteiten dan we voor deze beweegchallenge gebruiken. Wij zullen gebruik maken van de rittenregistratie, het delen van berichten en persoonlijke resultaten en een online fictieve route in de app die je kunt afleggen door Europa heen.

Heb je vragen over het gebruik van de app? De meest gestelde vragen hebben wij al voor je beantwoord op onze website, zie: https://govelo.nl/faq/

Is je vraag hiermee nog niet is beantwoord? Stuur dan een mailtje naar helpdesk@govelo.nl , of neem contact op met de helpdesk op werkdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur op het telefoonnummer 085– 0471772.

Wij wensen je heel veel plezier bij deze beweegchallenge!

Groeten, Team Go Velo

Veel dank namens

Wij Zijn Groen Gezond en in Beweging Nijmegen Slim & Schoon onderweg, regio Arnhem-Nijmegen VNO NCW midden

 

VRAGEN

  • Mocht u vragen hebben over de beweegchallenge in het algemeen, het bijbehorende communicatie- en promotiemateriaal en (het invullen van) het aanmeldformulier, dan kunt u contact opnemen met de Helpdesk van Slim & Schoon Onderweg: 026-2022060; helpdesk@slimschoononderweg.nl
  • Mocht u vragen hebben over (het downloaden en de werking van) de app zelf, dan kunt u contact opnemen met de Helpdesk van GoVelo op werkdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur op het telefoonnummer 085–0471772 en of via helpdesk@govelo.nl.
  • Mocht u andere vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Marc Kemink 06-20352722/ mobiliteitsmakelaar@vno-ncwmidden.nl of Barbara van Ardenne 06-10632590/ barbara.van.ardenne@advier.nl